Szórakozás

Lézertollal vakította el a 13 éves a pilótát

lézer (lézer, )
lézer (lézer, )

Egy lézertoll fényét irányította egy 13 éves lány Újszegeden egy esti sétarepülést végző repülőre. A pilóta elmondása szerint percekig nem látott, tragédia is történhetett volna.

– Június 14-én éjjel történt az eset, ami nem egyedülálló Szegeden – kezdte Földi Ottó. A fiatal szegedi pilóta elmondta, a négyszemélyes Cessna 172-est vezette éjszaka Újszeged fölött, amikor valaki a Bérkert utca környékéről többször megvilágította lézerrel a repülőgépét, majd több másodpercig rajta tartotta a légi járművön a rendkívül zavaró zöld fényt -írja a Délmagyar.hu.

– Ha éjszaka repülünk, hozzászokik a szemünk a sötéthez és a műszerfal gyenge fényéhez, ahonnan az információkat nyerjük. Körülbelül 500 méter magasan repültünk, amikor ez történt. Teljesen elvakított a lézer zöld fénye, nem láttam a műszereket – emlékezett vissza Földi Ottó, aki szerint az is megtörténhetett volna, hogy nem tudja lehozni a gépet, katasztrófával végződik a repülés -niylatkozta az újságnak a pilóta.

A Szegedi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy gyermekkorú lány ellen. Mivel azonban az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személy gyermekkorú, ezért a rendőrség a nyomozást büntethetőséget kizáró ok miatt megszüntette – válaszolta a Délmagyar kérdésére Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik