Szórakozás

Tarlótüzek és műszaki mentés

Hétfőn Kiszomboron és Makón két tarlótüzet is eloltottak a tűzoltók, Csongrádon pedig egy árokba borult autóson segítettek.

Hétfőn a déli órákban két helyszínre is tarlótűz miatt riasztották tűzoltókat. Kiszomboron, a Kölcsey utcában félhektárnyi területen égett a tarló, amelyet a makói egység oltott el, míg az egyik mórahalmi tanya mellett 300 négyzetméteren gyulladt ki a tarló, itt a Csongrádi hivatásos egység a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen fékezte meg a lángokat.

Reggel érkezett a jelzés, hogy Csongrádon, a 451-es út 16-os kilométerénél egy autó az út melletti árokba hajtott és a tetejére borult. A mentők a sofőrt kiemelték, sérülésének mértéke súlyos, de nem életveszélyes. Az autóból motorolaj folyt ki, ezt a tűzoltók homokkal felitattak és a közút kezelőjét értesítették, valamint a jármű áramtalanítását is elvégezték. A helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben.

Lehasadt faág veszélyeztette a járókelőket délelőtt a szegedi Honvéd téri játszótéren, és faág szakadt elektromos vezetékre Hódmezővásárhelyen a Malom utcában, valamint Csongrádon a Síp utcában, és késő este Szegeden a Pinty és a Hargitai utca kereszteződésében három gépkocsira és elektromos vezetékre. Az eseteknél a helyi egységek avatkoztak be létrával, motoros fűrésszel és kézi szerszámokkal, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik