Szórakozás

Leszakadt ágak és újabb tarlótüzek a megyében

Újabb tarlótüzek voltak Csongrád megyében. Az oltások mellett négy műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeinek tegnap.

Két tarlótűzhöz riasztották a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit a tegnapi napon. Kiszomboron, a Kölcsey utcában félhektárnyi terület égett, egy mórahalmi tanya mellett pedig mintegy 300 négyzetméternyi tarló kapott lángra. A makói, illetve a csongrádi tűzoltóknak, a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen sikerült megfékezniük a tüzeket.

Az oltások mellett négy műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a Csongrád megyei egységeknek. Reggel érkezett a jelzés, hogy Csongrádon, a 451-es út 16-os kilométerszelvényében egy személygépkocsi az út melletti árokba hajtott és a tetejére borult. A csongrádi parancsnokság munkatársainak kiérkezéséig az egy fő sérültet a mentők a gépjárműből kiemelték. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Az autóból motorolaj folyt ki, amelyet a mentést végzők homokkal felitattak, illetve a jármű áramtalanítását is elvégezték. Az olajfolyásról értesítették a közút kezelőjét.

Lehasadt faág veszélyeztette a járókelőket délelőtt a szegedi Honvéd téri játszótéren, faág szakadt elektromos vezetékre Hódmezővásárhelyen a Malom utcában, valamint Csongrádon  a Síp utcában, és késő este Szegeden a Pinty és a Hargitai utca kereszteződésében három gépkocsira és egy elektromos vezetékre. Az eseteknél a helyi egységek avatkoztak be létrával, motoros fűrésszel és kézi szerszámokkal, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik