Szórakozás
plaza(960x640).jpg (tűz, alba plaza)

Bizonytalan, mikor nyithat ki újra az Alba Pláza

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 07. 16. 16:03

Az illetékesek a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy a bevásárlóközpontot és a Városi Piacot a fehérváriak,  valamint a betérő látogatók a lehető legrövidebb időn belül ismét birtokukba vehessék, és az itt dolgozó kereskedők folytathassák munkájukat.

2013. július 15-én, hétfőn délután elektromos zárlat miatt tűz keletkezett az Alba Plaza központi kapcsoló helyiségében, melynek következtében a bevásárlóközpont teljes elektromos ellátása megbénult.

Az Alba Plaza az ilyen vészhelyzetekre a legmodernebb, legkorszerűbb védekezési eszközökkel rendelkezik, mely ebben az esetben is kiválóan vizsgázott, így megakadályozta a tűz továbbterjedését, az esetlegesen bekövetkező személyi és nagyobb anyagi károk keletkezését.

Az Alba Plaza felkészült személyzete a tűzriadó megszólalása után a bevásárlóközpont területét kiürítette, a helyszínt biztosította a hatóságok kiérkezéséig. A percek alatt kivonuló szolgálatok elvégezték a helyiség és a bevásárlóközpont átszellőztetését, valamint biztosították a helyszínt a veszély teljes megszűnéséig. A tűz keletkezési okát, körülményeit független szakértő és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Az Alba Plaza és a Városi Piac üzemeltetője, a Városgondnokság számára kiemelt feladat, hogy az Alba Plaza épületét a látogatók, a vásárlók és nem utolsó sorban az ott dolgozók biztonsága érdekében, az elvárásoknak megfelelően, a legkiválóbb állapotban tartsák. Szakmai partnereik az Alba Plaza minden berendezését, műszaki és védelmi egységét rendszeresen ellenőrzik, az előírás szerinti tervszerű karbantartásokat, javításokat elvégzik.

Az Alba Plaza és a Városgondnokság a meghibásodás óta a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy a bevásárlóközpontot és a Városi Piacot a fehérváriak,  valamint a betérő látogatók a lehető legrövidebb időn belül ismét birtokukba vehessék, és az itt dolgozó kereskedők folytathassák munkájukat.

A Városgondnokság külön erőfeszítéseket tesz arra, hogy a Városi Piacot mielőbb – még az Alba Plaza nyitása előtt megpróbálja üzembe állítani. Szerda reggel hat órától, az üzletek korlátozott áramfogyasztási lehetőséggel ugyan, de újra várják a vásárlókat. Ezen a héten az áramellátó rendszer kárelhárítási munkálatai miatt csak reggel 6.00 és 12.00 között lesz nyitva a Városi Piac, a vasárnapi bolhapiac pedig elmarad.

Az Alba Plaza nyitása – a működési feltételek biztosítását követően – azonnal megtörténik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.