Szórakozás

Bizonytalan, mikor nyithat ki újra az Alba Pláza

plaza(960x640).jpg (tűz, alba plaza)
plaza(960x640).jpg (tűz, alba plaza)

Az illetékesek a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy a bevásárlóközpontot és a Városi Piacot a fehérváriak,  valamint a betérő látogatók a lehető legrövidebb időn belül ismét birtokukba vehessék, és az itt dolgozó kereskedők folytathassák munkájukat.

2013. július 15-én, hétfőn délután elektromos zárlat miatt tűz keletkezett az Alba Plaza központi kapcsoló helyiségében, melynek következtében a bevásárlóközpont teljes elektromos ellátása megbénult.

Az Alba Plaza az ilyen vészhelyzetekre a legmodernebb, legkorszerűbb védekezési eszközökkel rendelkezik, mely ebben az esetben is kiválóan vizsgázott, így megakadályozta a tűz továbbterjedését, az esetlegesen bekövetkező személyi és nagyobb anyagi károk keletkezését.

Az Alba Plaza felkészült személyzete a tűzriadó megszólalása után a bevásárlóközpont területét kiürítette, a helyszínt biztosította a hatóságok kiérkezéséig. A percek alatt kivonuló szolgálatok elvégezték a helyiség és a bevásárlóközpont átszellőztetését, valamint biztosították a helyszínt a veszély teljes megszűnéséig. A tűz keletkezési okát, körülményeit független szakértő és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Az Alba Plaza és a Városi Piac üzemeltetője, a Városgondnokság számára kiemelt feladat, hogy az Alba Plaza épületét a látogatók, a vásárlók és nem utolsó sorban az ott dolgozók biztonsága érdekében, az elvárásoknak megfelelően, a legkiválóbb állapotban tartsák. Szakmai partnereik az Alba Plaza minden berendezését, műszaki és védelmi egységét rendszeresen ellenőrzik, az előírás szerinti tervszerű karbantartásokat, javításokat elvégzik.

Az Alba Plaza és a Városgondnokság a meghibásodás óta a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy a bevásárlóközpontot és a Városi Piacot a fehérváriak,  valamint a betérő látogatók a lehető legrövidebb időn belül ismét birtokukba vehessék, és az itt dolgozó kereskedők folytathassák munkájukat.

A Városgondnokság külön erőfeszítéseket tesz arra, hogy a Városi Piacot mielőbb – még az Alba Plaza nyitása előtt megpróbálja üzembe állítani. Szerda reggel hat órától, az üzletek korlátozott áramfogyasztási lehetőséggel ugyan, de újra várják a vásárlókat. Ezen a héten az áramellátó rendszer kárelhárítási munkálatai miatt csak reggel 6.00 és 12.00 között lesz nyitva a Városi Piac, a vasárnapi bolhapiac pedig elmarad.

Az Alba Plaza nyitása – a működési feltételek biztosítását követően – azonnal megtörténik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik