Szórakozás

Üzenetet hagyott a rendőrségnek a várpalotai gyilkos

várpalota (gyilkosság)
várpalota (gyilkosság)

Családja egészségét veszélyeztették, ezzel indokolta, hogy szomszédjaira támadt a várpalotai lövöldöző - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t. Ez áll abban az üzenetben, amelyet a magával is végző gyilkos hagyott a rendőrségnek.

Dömölki Zsolt elmondta: a helyszíneléskor találták meg a gyilkos üzenetét. A férfi – aki vadászfegyverrel végzett egy 68 éves nővel és 38 éves segítőjével – azzal indokolta tettét, hogy a szomszédok a növényeit, fáit lepermetezték vegyszerrel, és ezzel családja egészségét is veszélyeztették.

A szóvivő azt is elmondta, hogy június végén az 58 éves férfi a permetezésre hivatkozva feljelentést tett a vasárnap megölt szomszédja ellen a várpalotai kapitányságon, ahol rongálás miatt indult eljárás. Kihallgatták akkor egy másik szomszédját is, aki az 58 éves, háromgyermekes családapát kötözködő embernek nevezte.

A rendőrség vasárnap arról adott tájékoztatást, hogy reggel fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán a Krúdy Gyula utcában. Hét óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban lakókra.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban halt meg. A gyilkosság után az ámokfutó hazament és bezárkózott az otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai bejutottak a házába, ahol azzal szembesültek,hogy a férfi felakasztotta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik