Szórakozás

Lopott áramot használtak a drogtermesztők

Lezárult a két keceli drogtermesztő ellen folyó nyomozás. A gyanúsítottaknak várhatóan lopás miatt is felelniük kell majd.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást két keceli férfi ellen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozóival közösen tavaly szeptemberben jövedéki ellenőrzést tartottak az egyik gyanúsított lakásán, így derült fény a bűncselekményre.

A rendőrök akkor összesen 166 tő növényi egyedet foglaltak le, amelyekről, botanikus és vegyész szakértő segítségével megállapították, Cannabis indica növények, melyekből nagy mennyiségű, kábítószernek minősülő delta-9-THC mutatható ki.

A házkutatás során az is kiderült, a drogültetvény működtetéséhez az áramot szabálytalanul használták fel, több százezer forint kárt okozva ezzel a szolgáltatónak.

A két férfival szemben a nyomozó hatóság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt is lefolytatta az eljárást.

Az egyik gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a másikkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik