Szórakozás

Vádemelés a tavalyi legnagyobb kábítószerfogási ügyben

Egy macedon férfi tavaly közel 500 kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni. Ügyében most a nyomozás lezárult, és vádat emelnek ellene.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök még az elmúlt év őszén indítottak nyomozást és eljárást a 45 éves, macedon S. J. ellen kábítószer birtoklás bűntett elkövetése miatt – tudta meg a Szeged24 a kapitányság sajtóosztályán.

A férfi 2012. október 1-jén 21 óra körül Szerbiából jelentkezett belépésre a Tompai közúti határátkelőnél egy kamionnal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat alkalmával a félpótkocsit átvizsgálták. A homlokfalban kialakított rejtekhelyről összesen 422 darab kábítószergyanús növényi anyagmaradványt tartalmazó csomagot találtak.

A kirendelt vegyészszakértő az összesen 443,5 kilogramm tömegű csomagokról megállapította, hogy azokban marihuána van, mely jelentős mennyiségű,  kábítószernek minősülő úgynevezett delta-9-THC-t- tartalmaz. Bács-Kiskun megyében tavaly ez volt a legnagyobb mennyiségű kábítószerfogás.

A rendőrök a macedón férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételét követően a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Vizsgálati Osztály most a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik