Szórakozás

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében

A Makói Járásbíróság által kiszabott pénzbüntetés súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében.

A bíróság nem jogerős ítéletében a Csongrád megyei község polgármesterét és a jegyzőjét 200-200, a 2011-es képviselő-testület két tagját 150-150 ezer forint, másik két tagját 100-100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte hétfőn. – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A Makói Járásbíróság a jegyzőt, a polgármestert és a jegyzőkönyvet hitelesítő két képviselőt hivatalos személy által társtettességben elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek, az ülésen névleg részt vevő másik képviselőt pedig bűnsegédi bűnrészesség miatt marasztalta el.

Az elsőfokú ítélet szerint a közoktatási törvény alapján minden évben május 31-ig van lehetőség az iskolák szervezeti átalakítására. Az ambrózfalvi általános iskola a magyarcsanádi, míg a csanádpalotai óvoda a pitvarosi társuláshoz kívánt csatlakozni, de ezen igényüket későn, 2011. május 20-án jelentették be. Tekintettel arra, hogy az átszervezéshez a képviselő-testület döntésén kívül – annak meghozatala után öt napon belül elkészítendő – szakértői vélemény beszerzése is szükséges, a vádlottak az idő rövidsége miatt május 20. és 27. között úgy írtak alá május 20-i dátumozással az átalakítást lehetővé tevő határozatokat, hogy az azokat elfogadó testületi ülést ténylegesen nem tartották meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik