Szórakozás

Csőd szélén a Praktiker?

praktiker (praktiker, )
praktiker (praktiker, )

Az áruházlánc, mely már 1998 óta jelen van hazánkban, szerda este bejelentette, hogy fizetésképtelen. Ennek ellenére Praktiker Magyarország Kft. továbbra is működteti áruházait Magyarországon.

Korábban úgy tűnt, a németországi központú Praktiker megegyezhet a hitelezőkkel és egy 35 millió eurós pénzügyi segítséghez juthat, ám végül a tárgyalások eredménytelenül értek véget. Az elnökség most azt vizsgálja, hogyan indítsák el a csődeljárást.

Az 1978 óta működő vállalatról úgy tudni, hogy az adóssága óriási, az árbevétele pedig folyamatosan esik. 9 országban vannak jelen, mintegy 430 barkácsáruházat üzemeltetnek, és közel 20 000 embert foglalkoztatnak – írja a HVG.hu.

A Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. az alábbi közleményt juttatta el a Fehérvár24-hez:

A németországi Praktiker AG az illetékes bíróságnál rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, amely a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t nem érinti.

A Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 %-ban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek.

A Praktiker Magyarország Kft. abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalat működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik