Szórakozás

Csongrád megyei fürdőmustra

Összehasonlítottuk Csongrád megye legnagyobb strandjait, fürdőit.

Számtalan vízparti kikapcsolódási lehetőség kínálkozik Csongrád megyében. Nehéz a döntés, hova menjünk, hol éri meg leginkább az árát a sokszor több ezer forintos belépőjegy. Számbavettük a megye nagyobb strandjait, fürdőit. Megnéztük mennyibe kerülnek.

Napfényfürdő (Szeged)

Csongrád megye egyik legnagyobb és legnépszerűbb strandja, illetve élményparkja a Szegedi Napfényfürdő. Csúszdák, élménymedencék az aktív strandolóknak, „csendes wellness” a nyugodt kikapcsolódásra vágyóknak.

Napfényfürdőbe napi, félnapi, illetve 2-3 órás jegyet is válthatunk. Az árak az igénybe vett szolgáltatások számától függően jelentősen eltérhetnek. Míg egy masszázzsal, szaunázással, wellness fürdőzéssel kiegészített strandolás tízezer forintba is kerülhet, ha csak egy munka előtti rövid úszásra vágyunk, a Szuéban azt akár 700 forintból is kihozhatjuk. Bizonyos jegyek árából a Csongrád megyeiek kedvezményt is kérhetnek, illetve egyes szolgáltatások díja, TB beutalóval jelentősen olcsóbb. Ami a szegedi Napfényfürdőben leginkább vonzó lehet, az a csúszdaparkja. Az Aquapolisban 9 beltéri és 4 kültéri, összesen mintegy 1000 méter hosszúságú csúszda várja a vendégeket. A park büszkesége a Kék Anaconda, a 30 méteres toronyból induló, csak lifttel megközelíthető, több mint negyed kilométer hosszú, zárt óriáscsúszda. A csúszdák mellett kétségtelenül a rendszeres éjszakai programok teszik népszerűvé a létesítményt a környékbeli fiatalok körében. Minden pénteken, kilenc és éjfél között, nyárias hangulatú, zenés fürdőzéssel, szaunaszeánszokkal, koktélbárral várják a vendégeket.

Anna Fürdő (Szeged)

Az Anna-kútból nyert, ásványi anyagokban gazdag termálvizéről ismert Anna-fürdő nemcsak a gyógyulni vágyóknak, de egy nyári kánikulai pancsoláshoz is remek választás lehet. A fürdő több mint száz éves épületében a
gyógymedence mellett több élmény- és gyermekmedence, illetve szauna és szolárium is helyet kapott.

Egy teljes árú, kombinált belépőjegy, amely a medencék mellett a szauna, a gőzkabin, az infrakabin, az aromakabin és az élményzuhany használatát is magába foglalja, 1650 forintba kerül. Csoportosan, illetve a diákoknak és a nyugdíjasoknak különböző mértékű kedvezmények vehetők igénybe. Egy két felnőttből és egy gyerekből álló család számára a belépés 3600 forintba kerül. A nyári szezonra külön bérlet váltható.

Török Sándor Strandfürdő (Hódmezővásárhely)

Huszonöt kilométerrel északabbra található a dél-alföldi régió egyik legrégebbi nyitott strandfürdője. Hódmezővásárhelyen, hét nyitott medence, köztük két termálvizes fürdő, gyermekpancsolók és élménymedencék várják a vendégeket.

Mind a strand, mind a fedett uszoda egész évben üzemel. A szauna és gőzkabin azonban csak szeptember 15. és május 15. között van nyitva. A strand évről-évre sok vásárhelyi és környékbeli vendéget vonz, elsősorban az alacsony árai miatt. A Török Sándor Strandfürdőbe a legdrágább jegy is mindössze 990 forint. A jegy minden évszakban ugyanannyi, a medencehasználaton kívüli szolgáltatásokért azonban külön kell fizetni. Egy családi jegy 2 felnőttnek és egy diáknak 2350 forintba kerül.

Borbála Fürdő (Algyő)

2007 telén került átadásra a bányászok védőszentjéről elnevezett Borbála Fürdő. A fiatal létesítményben három kültéri és két fedett medence áll a fürdőzök rendelkezésére. A Borbála medencéit a tanmedence kivételével 30-35 fok körüli termálvízzel töltik fel, így télen, illetve a hűvösebb nyári napokon lehet jó választás. A fürdő azonban nyáron sem néptelenedik el. Hétről-hétre különböző programokkal, családi hétvégékkel, nyugodt, pihentető éjszakai fürdőzésekkel készülnek a fürdő vezetői.

Egy felnőtt napijegy 1170 forintba kerül. Szauna jegyet külön kell váltani. Ennek ára 450 forint. Egy kisgyerek négy óra után már kevesebb mint 500 forintért is bemehet. Éjszakai fürdőzésekre a belépő 620-890 forint között lehet.

Csongrádi Fürdő (Csongrád)

Hat medence, játszótér, gyógyászati kezelések, és tucatnyi wellness szolgáltatás várja a Csongrádra érkezőket a városi gyógy- és strandfürdőben.

Az itt felsorolt strandok, uszodák és fürdők közül kétségtelenül a Csongrádi Fürdő a legolcsóbb. Egy felnőtt belépő ára 820 forint, de például egy kismama, 5 éven aluli gyermekével már 510 forintért is válthat jegyet. A diákok és a nyugdíjasok mellett kedvezményt kérhetnek, többek közt a helyi közalkalmazottak, a városi polgárőr szervezet tagjai, vagy például a csongrádi tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat dolgozói.

Szentesi Üdülőközpont (Szentes)

Teniszezés, horgászat, búvárkodás, vízibiciklizés és sok más programlehetőség kínálkozik a város szívében álló Szentesi Üdülőközpontban. Itt találjuk a városi strandfürdőt is, amely termál-, úszó- és élménymedencével, pancsolókkal vízicsúszdákkal várja az ide érkezőket.

Egy felnőtt napijegy a szezon ideje alatt 1200 forint. Az év többi szakában 20 százalékkal olcsóbb. Két felnőtt, két 14 éven aluli gyermekkel 2900 forintos családi napijegyet is vásárolhat. 7 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Erzsébet Gyógyfürdő (Mórahalom)

Mártózzon meg az egészségben – hirdeti a mórahalmi gyógyfürdő szlogenje. A nyári szezon alatt azonban sokan inkább a szabadtéri rész mediterrán hangulata miatt keresik fel a mórahalmi fürdőt. 14 fedett és 7 külső medence. Csúszdák, élmény részleg, gyermekpancsolók, hullámgömb, pezsgőágyak, koktélbárral felszerelt rendezvénymedence. Mindez 15 ezer négyzetméter parkosított zöldfelülettel, napozóteraszokkal, játszóterekkel körülvéve.

A strand mind a környékben élők, mind a külföldiek körében népszerű. Elsősorban a közepesen magas ár, valamint a kapott magas színvonalú szolgáltatás miatt. Egy felnőtt jegy ára 1900 forint. Ezért a pénzért 21 medencét, nyolc szaunát, három csúszdát és több más extra szolgáltatást is igénybe vehetnek a jegyet megváltó fürdővendég.

Hagymatikum (Makó)

A Csongrád megyei fürdők felsorolásakor természetesen nem mehetünk el a makói Hagymatikum mellett sem. A Makovecz Imre és Csernyus Lőrincz tervezte épületegyüttesben közel kéttucat medence kapott helyet. Élmény- és tocsogó és gyógymedencék valamennyi korosztály szórakoztatására.

Az árak: egy felnőtt fürdőbelépő szekrénnyel 2400 forint. Egy háromtagú család, egy, 14 éven aluli gyermekkel 5000 forintért veheti igénybe a Hagymatikum szolgáltatásait. A szaunáért külön kell fizetni. Délután négy óra után kedvezményes belépőjegy váltható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik