Szórakozás

Kártérítést kér az Izsákon agyonvert férfi családja a rendőröktől

Kártérítési igényt adott be az izsáki rendőrőrsön meghalt férfi hozzátartozóinak ügyvédje a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrségi közleményben azt írták: az izsáki rendőrőrsön elhunyt Bara József hozzátartozóinak képviseletében Magyar György meghatalmazott ügyvéd beadványt juttatott el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, ebben az elhunyt férfi családjának kártérítési igényét terjesztette elő.

Az ügyvédi beadványra a rendőr-főkapitányság levélben válaszolt, ebben a kárigény pontosítását kérte, jelezve egyúttal azt: a jogalap kérdésében idő előttinek tartja a végleges állásfoglalást, tekintettel arra, hogy a bűnösség megítélésében a bíróság dönt.    A kárigény pontos ismeretében a főkapitányság személyes egyeztetés lefolytatását javasolta – olvasható az MTI kérésére megküldött levélben.

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatot teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfival szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről este tettek jelentést arról, hogy az intézkedés alá vont személy meghalt.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást. A két rendőr előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik