Szórakozás

50 Centet családon belüli erőszakkal vádolják

Curtis James Jackson (Curtis James Jackson)
Curtis James Jackson (Curtis James Jackson)

A 37 éves rapper - valódi nevén Curtis James Jackson III – a vád szerint megrúgta gyermeke anyját és 7100 dollár (1,6 millió forint) értékű tulajdont rongált meg az áldozat Los Angeles-i otthonában még június végén.

A Candy Shop című sláger előadója, akinek lemezeiből nagyjából 20 millió példány fogyott világszerte, összetört egy bútordarabot, egy csillárt és egy televíziót, majd berúgta a hálószoba ajtaját, ahová a nő bezárkózott, és megrúgta őt. Úgy tudni, a veszekedés a nő állítólagos hűtlensége miatt robbant ki. A Grammy-díjas rapper még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

Fotó: Northfoto/David Levene

Jacksonnak július 22-én kell megjelennie a Los Angeles-i fellebbviteli bíróság előtt, amennyiben minden vádpontban bűnösnek találják, akár öt év börtönbüntetéssel és 46 ezer dolláros (10,5 millió forintos) pénzbírsággal sújthatják.

A queensi születésű 50 cent a 2003-ban megjelent Get Rich or Die Tryin című debütáló albumával robbant be a köztudatba. A korongból nagyjából 15 millió példány fogyott világszerte, és ezzel minden idők egyik legjobban fogyó raplemeze lett.

A rapper volt a főszereplője az albummal azonos – magyarul Pénzed vagy életed – címet viselő 2005-ös, félig önéletrajzi filmnek. Emellett feltűnt A bátrak hazája című 2006-os háborús drámában és a hamarosan mozikba kerülő The Frozen Ground című thrillerben is láthatják a nézők Nicolas Cage és John Cusack oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik