Szórakozás

Jól szerepelt a legerősebb szegedi tűzoltó

260 induló közül az 53-dik legerősebbnek bizonyult a tűzoltók között a szegedi Rasztik Ferenc őrmester.

A magyar “a legerősebb tűzoltók versenyén”elért eredménye alapján a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Rasztik Ferenc tűzoltó őrmester kapott meghívást a hatfős nemzeti csapatba, amely a hétvégén a lengyelországi Torun városában mérte össze erejét a világ 17 országának csapataival.

Az erőpróba látványosan illeszti be a tűzoltók mindennapi munkáját versenyszerűen mérhető keretek közé: a feladatok között szerepel tömlőhúzás és összetekerés, kalapácsolás öt kilós kalapáccsal, 15 kilós kanna cipelése, egy 80 kilogrammos bábu vontatása, palánk átmászása, tömlőfelhúzás és lépcsőfutás. Ezeket a feladatokat a lehető leggyorsabban kell teljesíteni a versenyzőnek – többségét légzőkészülékkel.

A tűzoltók két versenysorozatban – TFA és Firefighter Combat Challlenge – egyénileg, párban és csapatban is versenyeztek. A magyar csapat tagjaként a szegedi versenyző a világ minden részéről érkező 260 induló közül a TFA versenyen az 53. helyen végzett, míg a magyar csapat az összesített eredmény alapján az előkelő 15. helyen zárt a fizikailag embert próbáló rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik