Szórakozás

8000 óvszert osztottak szét az EFOTT-on

óvszer (óvszer)
óvszer (óvszer)

Az EFOTT-osok bevállalósak, de ugyanakkor felelősségteljesek is egyaránt. Az idei fesztiválon a Durex a Szerelemfal segítségével hívta fel a figyelmet a védekezés fontosságára, melyről még ilyenkor sem szabad megfeledkezni.

Az EFOTT.hu írása szerint a Durex az idei EFOTT négy napja alatt 8000 óvszer csomagot osztott szét, mellyel arra ösztönözte a fesztiválozókat, hogy minden helyzetben, még a felhőtlen szórakozás ideje alatt is felelősségteljesen és biztonságosan éljenek szexuális életet. A csomagban az óvszer mellett a fiatalok egy „Én is a biztonságos szex mellé állok!” felirattal ellátott karszalagot is találtak, melyet később a Durex Szerelemfalra tűzhettek fel – ezzel is példát mutatva a világnak, hogy ők igenis ügyelnek egészségük megőrzésére és a fesztivál ideje alatt bekövetkező szexuális együttlétük során is védekeztek. A fesztivál ideje alatt összesen 2500 darab szalag került fel a Durex Szerelemfalra.

Az ilyen és ehhez hasonló figyelemfelhívó kezdeményezésekre hazánkban is szükség van. A Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatásából származik az a megdöbbentő adat, miszerint a hazai válaszadók kétharmada (64%) egyáltalán nem védekezett HIV/AIDS, vagy egyéb nemi úton terjedő megbetegedések ellen szüzessége elvesztésekor.

Ez sajnos a későbbiekben sem mutat jelentős javulást, hiszen annak ellenére hogy a válaszadók 94%-a azt állítja, hogy tudja, miképp védekezzen a nemi úton terjedő betegségek ellen, csupán 8%-uk alkalmazza is ezt a tudást minden együttlét során. A védekezés elmulasztásának fő okaként a válaszadók 24%-a állítja, hogy az óvszer hiánya miatt nem védekezett. Ez pedig fokozottan igaz lehet egy fesztivál alkalmával- írja az EFOTT.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik