Szórakozás

Újabb balhé Damu gyerektartása körül

damu-roland(1)(960x640).jpg (damu roland)
damu-roland(1)(960x640).jpg (damu roland)

A börtönbüntetését töltő sorozatszereplő havi ötvenezres gyerektartást fizet, miközben csak tizenhatezer forint a keresete. Nyugdíjaskoráig törleszthet.

Damu Roland több mint egy éve dolgozik a börtönben, korábban a konyhán mosogatott és zöldséget tisztított, most könyvtáros. Nem titkolta, hogy 16 ezer forint a rabkeresete, ebből vásárolhat a börtönboltban. Ez a pénz alig elég valamire, így a színész pert indított a hat évvel korábban megállapított gyermektartási díjának csökkentése miatt. Akkoriban bruttó 580 ezer forintot keresett a Jóban ­Rosszban sorozatsztárjaként. Csakhogy miután volt barátnője nemi erőszak vádjával feljelentette, kirúgták az állásából, s azóta nehéz anyagi körülmények között él.

Fotó: TV2

A gyermektartás módosítása miatt indított perében első fokon a gödöllői bíróság 15 ezer forintot állapított meg Benjamin részére. Ezt mindkét szülő megfellebbezte, Damu mindössze 2500 forintot tartott méltányosnak rabkeresménye alapján. A bíróság mostani döntése értelmében jelenleg havi 50 ezer forintos gyerektartást kell fizetnie, amire képtelen. Damu a Blikknek azt nyilatkozta az ügyről: “kikérem magamnak, hogy közben az ‘állam bácsi’ meghitelezi a gyerektartást azzal, hogy majd szabadulásom után biztos visszafizetem valamiből”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik