Szórakozás

Suhogtak a kaszák + videó

24.hu
24.hu

2013. 07. 01. 08:34

Imre Pál gazda gabonatáblája megérett a vágásra, Molnár Ernő érkezett a kaszásbrigáddal, de a fizetésről csak nehezen tudtak megállapodni. Vita kerekedett. Videó és galéria.

Péter-Pál napja hagyományosan az aratás kezdete, a Sóshalmi Olvasókör mindig ilyentájt tartja aratóünnepségét, a Székkutasi Olvasókör segítségével, de idén is bekapcsolódott a Kamilla dalkör, a nyugdíjasok és a lovasklub is.

Székkutasról nótaszóval indult a fogatos menet Sóshalomra, ahol tárogató dallamok, majd Labozár Antal muzsikája fogadta az érkezőket. Imre Pál volt elnök vállalta a gabonatábla mellett a gazda szerepét, Molnár Ernő az olvasókör elnöke pedig a munkásokat hozta, és alkudott a bérvágásra.

Négy kereszt, ez az ára az aratásnak, vagyis minden negyedik kereszt a brigádé, kezdték az alkut, ám a gazda ezt sokallta, így a vita elhúzódott. Végül megállapodtak és beálltak a legények a táblába. Suhogtak a kaszák és a marokszedő asszonyokkal egyetemben, még ha csak kis időre is, felelevenítették a régi aratások hagyományait és hangulatát Sóshalmon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.