Szórakozás

Diktátornak dalolt Jennifer Lopez

jennifer lopez (jennifer lopez, )
jennifer lopez (jennifer lopez, )

Emberi jogi szervezetek bírálják az amerikai énekesnőt, mert születésnapi köszöntőt énekelt az emberi jogok lábbal tiprásával vádolt türkmén elnöknek.

A 43 éves sztár szombaton este, a Kaszpi-tenger partján fekvő Awaza üdülőhelyen, egy kínai olajtársaság rendezvényén lépett fel, amikor felkérték, hogy énekeljen születésnapi köszöntőt Gurbanguly Berdimukhammedownak. Azt nem tudni, mennyit kapott a fellépésért az énekesnő, aki egyébként a napokban kapott csillagot a hírességek sétányán.

Az énekesnő ügynöke szerint a meghívó fél az utolsó pillanatban állt elő a felkéréssel, amelyet Lopez “kegyesen elfogadott”. A közlemény szerint az énekesnő “nem politikai”, hanem magánrendezvényen vett részt, s ha tudtak volna arról, hogy bajok vannak az emberi jogokkal Türkmenisztánban, Jennifer Lopez nem lépett volna fel.

Fotó: Northfoto

A Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet a világ egyik legelnyomóbbjának tartja Gurbanguly Berdimukhammedow rendszerét.

Korábban már más világsztárok is emberi jogi aktivisták kereszttűzébe kerültek, mert diktátornak tartott vezetők meghívásának tettek eleget. Hilary Swank Oscar-díjas színésznő 2011-ben nem győzött mentegetőzni, mert elfogadta a meghívást a gyilkosságokkal és kínzásokkal vádolt Ramzan Kadirov csecsen vezető születésnapjára – emlékeztet az AP.

Beyoncet, Nelly Furtadót, 50 Centet, Mariah Carey-t és Ushert is busásan megfizették, hogy fellépjenek Moamer el-Kadhafi néhai líbiai mulatságain. Később valamennyien jótékony célra ajánlották fel tiszteletdíjukat, és azt hangoztatták, nem tudtak arról, hogy Kadhafinak köze lenne a terrorizmushoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik