Szórakozás

Állati gyerekcsínyek nyáron

24.hu
24.hu

2013. 06. 30. 15:03

Sok gyermek a nyári szünidő nagy részét az utcán tölti, így gyakran előfordul, hogy az ott lévő állatokkal kerülnek kapcsolatba. Olykor ez komoly veszélyeket jelent.

Korábban a témában:

Egyes állatokkal szembeni, játéknak induló cselekmények durva állatkínzásba is torkollhatnak. Az állatkínzás bűncselekmény, melyért az új Btk. szerint már 12 éves kortól rács mögé kerülhet az elkövető.

A gyerekek által elkövetett állatkínzások akár kósza bogárgyűjtéssel kezdődhetnek, melyeket a játék végén szabadon engedés helyett zacskóba zárva hagynak az utcán vagy extrém módon agyontaposnak. Aztán ott vannak a bokrokon sütkérező szitakötők, melyeket gyakran és előszeretettel fognak meg és unalomból szétszaggatnak.

Gyakran szednek össze a gyerekek bokrok aljáról, fészekből kiesett madárfiókákat is, melyek a gondatlanság miatt hamar elpusztulnak. Nyáron sok udvarban kutyaalmok picinyei, cicakölykök válnak gyerekek játékos pusztításának martalékává. 

A macska visszamar!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy a házak kerítésén keresztül kutyákat és/vagy macskákat gyakran botokkal és kövekkel dobálnak meg gyerekek. A nyári szünidőben a gyerekeket ért állattámadások (tépéses és marásos sérülések) veszélyeit se hanyagoljuk el. Minden háziállat által okozott sérülésért az ember a felelős. Az sem utolsó szempont, hogy az ismeretlen állatok harapása végett fertőző betegségeket szedhet össze az elkövetőből születő áldozat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.