Szórakozás

Anna levetkőztette, Korda szerelmeskedésre buzdította a fiatalokat

Az Anna & The Barbies énekese hipnotizálta az EFOTT közönségét, de Korda György ennél is tovább ment: kifejezetten szerelmeskedésre buzdította a fiatalokat.

Az EFOTT Fesztivál honlapján számolt be az első nap élményeiről. A délután a lazulás és a nagy nevetések időszaka lett a zánkai Új Nemzedék Központban. Szerdán a Dumaszínházasok Aranyosi Pétere vette birtokba a Rauch Aréna színpadát, a nevetni vágyók pedig csak úgy özönlöttek befele, megtöltve a teljes sátrat.

Mikor eljött az este, megérkeztek a nagy kedvencek. A közönség torkaszakadtából skandálta óhaját, miszerint Korda Györgynek és Balázs Klárinak a nagyszínpadon lenne a helye. Tény, akármelyik sátorban is vannak, folyamatosan teltházat csinálnak. „Gyerekek, nekem szükségem van a ti energiátokra!” – vallotta be Gyuri bácsi a színpadon, és eztán szippantotta is a fiatal közönség által sugárzott impulzusokat. „Szerelmeskedjünk egy kicsit” – buzdította az egybegyűlteket, és Klárikával egymást szorosan átölelve énekelték végig: „Szeress úgy is, ha rossz vagyok”. Természetesen a Buona sera signorina című dal sem maradhatott ki a repertoárból, amely akkor íródott, amikor a póker-mester annyi idős volt, mint a mostani közönsége-olvasható az EFOTT honlapján.

Az Anna & The Barbies „íjjal-nyíllal” kergette az EFOTT-ot évekig, most pedig végre a vándorló fesztivál színpadára léphettek, és ha már így alakult, hát dupláztak is! Az akusztikus koncert meghitt hangulata után, Pásztor Anna valósággal hipnotizálta nagyszínpados közönségét: először guggolásra, majd vetkőzésre szólította őket, és ők ennek természetesen azonnal eleget tettek. „Az EFOTT az egyik legklasszabb fesztivál, mert bolyong a világban, ehhez az úthoz pedig a zenekar is bármikor szívesen csatlakozik” – jelentette ki az énekesnő.

A Pepsi Nagyszínpadon igazi nagyágyúk adták egymásnak a mikrofont. Az Akkezdet Phiai pörgős szövegeit, a N.O.H.A. vérpezsdítő dallamai követték, majd a Brains ösztönözte tombolásra a közönséget, az este pedig a Kosheen DJs szettjeivel zárult. Ez idő alatt a Rauch Arénában Soerii & Poolek koncertjén felfújható állatokkal csápolt a közönség, a két zenész, a táncos lány és csirke alkotta színpadi show-t pedig rövidszoknyás hostessek egészítették ki. A szerdai beszámolót zárja a Paddy & the Rats akár klasszikussá is válható kijelentése: „Nem lehet csend, ha buli van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik