Szórakozás

Amit soha nem akarsz megtapasztalni egy repülőgépen

Amit senki nem szeretne átélni, ha repülőn ül: fotókat tettek közzé, melyeken az látható,ahogy a gép megtelik füsttel közvetlenül a felszállás után. Az utasok csak tehetetlenül nézik.

A JFK reptérről szállt fel az a gép, melynek utasai megtapasztalták a horrort, azt az ijesztő látványt, mikor füst száll alá a repülőgépük padlózatából. A Delta Airlines utastere fokozatosan telt meg füsttel, valóra váltva ezzel sokak rémálmát. Felszállás után a repülő a turbulencia miatt hevesen rázkódni kezdett.  Az utasok azt az utasítást kapták,hogy mindenki nyugodjon meg, és maradjon a helyén. Nyilván ezt a legkönnyebb kivitelezni egy ilyen parás szituációban. Az egyik utasnak sikerült képet készítenie a füstről-adta hírül a DailyMail.

Közzé is tette az interneten az alábbi képaláírással: ” Tegnap este így szálltunk fel a JFK-ről. Totál kiakadtunk. Diszkó rave repülés…”

A kapitány egy elég egyszerű és régi félelemcsillapító módszerrel oldotta meg a kényes helyzetet: mindenkinek ingyen kínálták az alkoholos italokat. Az előbbi képaláírás így már teljesen jogosnak tűnik. Diszkó rave- buli lett a félelem és reszketésből.

Soha életemben nem örültem még így vodkának- mondta később egy utas.

Mint kiderült a hőség és a légkondicionáló rendszer meghibásodása okozta a “füstöt”.Tudományosabban:a meleg párás, külső levegő összekeveredett a hideg légkondicionált levegővel a gép belsejében, ezáltal köd alakult ki.  Ahogy a gép felszállt, a légnyomás csökkent, így a levegő hőmérséklete is. A hideg felületen a levegőben lévő vízpára lecsapódik, ez okozta a riadalmat okozó effektet.

Nem történt tehát semmi veszélyes, de több ezer méter magasan mégis nyugtalanító lehetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik