Szórakozás

Rocksztár lesz Lópici Gáspár?

Szilágyi István, színművész egy győri punkegyüttes, az Aurora klipjében kapott főszerepet.

1983-ban alakult az Aurora, mely Győr határait átlépve óriási népszerűségnek örvend, még 30 év után is. Júliusban egy új lemezt is piacra dob a három fős társaság, „Még nem ez a tréfa vége” címmel.

Ezen a korongon kapott helyet a „Nincs térerő” névre hallgató muzsika, melyhez egy ütős klipet is készített a csapat, egy jól ismert színésszel a főszerepben. Szilágyi István vagy, ahogy barátai, ismerősei hívják, Pityi bácsi, örömmel vállalta a különleges felkérést, és bár saját bevallása szerint a rock és a punk zenét nem kimondottan kedveli, az Aurorától mégis elállt a lélegzete.

Van egy barátom, aki nagyon jó viszonyban van Pityi bácsival, ő segített a találkozásban, és persze mi is gyorsan összebarátkoztunk a művész úrral. Jó ötletnek tűnt, hogy ő legyen a klip arca, a felkérést pedig szíves örömest vállalta. Bár nem szereti a punk zenét, a mi albumunkat mégis végig hallgatta és annyira tetszett neki, hogy az utolsó számnál majdnem el is sírta magát” – mondta egy interjúban a zenekar frontembere, Vig László „Vigó”.

Szilágyi István 75 éves, profizmusa azonban ma is kétségtelen. „Elég nagy rutinja van a forgatások terén, és mérhetetlen szakmai alázata, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk a sorsnak azért, hogy együtt dolgozhattunk vele” – ezt már az Aurora basszusgitárosa, Göreczky Szabolcs „Kisbé” hangsúlyozta. „Régi emlékek fűznek Pityi bácsihoz, hiszen gyermekkorom meghatározó filmjei közé tartozik a Keménykalap és krumpliorr, ahol Lópici Gáspárként láthattuk a színészt, valamint az Indul a bakterház, melyben a legendás Piócás ember bőrébe bújt a művész” – tette hozzá Vig Norbert, a csapat dobosa.

A győri teátrumban ma is játszó Szilágyi István mellett, egy másik színész, Ács Gyula is kapcsolatba került az Aurorával. „Gyuszi csak a lemezt beharangozó előzetes kisfilmekben szerepel, de óriásit alakítanak Pityivel. Érdemes megnézni a spotokat” – tette hozzá Vigó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik