Szórakozás

Ez a legdurvább Berlusconi-botrány

Nemrég hét évre ítélték az egykori olasz miniszterelnököt, Silvio Berlusconit. Sokan őt tartják a legbunkóbb politikusnak, pedig rocksztárhoz méltő életet él. Összgyűjtöttük a legkínosabb Berlusconi-botrányokat.

Bunkó vagy menő? – Silvio Berlusconit már többszür próbálták eltüntetni a süllyesztőben és kész csoda, hogy ez eddig nem sikerült. Az egykori olasz miniszterelnök ugyanis szinte már mindenkit megbántott, mégis nagyon sokan odavannak a közvetlen és szókimondó stílusától. Korábban még az év rocksztárának is megválasztották.
Amikor összegyűjtöttük az öt legkínosabb botrányát, inkább az volt a kérdés, hogy mi maradjon ki, ezért nyugodtan jöhetnek kommentben is a legemlékezetesebb Berlusconi-aranyköpések.

Berlusconi és a Ruby-per

Első fokon hét évre ítélte a politikust a bíróság, a vád kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali visszaélés. Ez a lehető legnagyobb Berlusconi botrány, mert a “rocksztárt” örökre eltiltották a közhivatal viselésétől.

“Sápadtabb vagyok Obamánál”

Az egykori olasz kormányfő, többször beszólt Obamának. Többször kiemelte, hogy ő “sápadtabb” amerikai kollégájánál. Az ezzel kapcsolatos bírálatokat azzal hárította el, hogy a kritikusoknak nincs humorérzéke.

Szép olasz lányok és az erőszak

2009-ben Berlusconi azt mondta, hogy 30 ezer katonát vezényelne az olasz városokba, de tudja jól, hogy bármennyit is küld, nem tudják majd megakadályozni, a sok szép olasz lány megerőszakolását.

“Gyerekekkel trágyázzák a földeket”

2006-ban épp Kínát sértette meg, mert azzal viccelt, hogy Mao Kínájában megfőzték a gyerekeket, hogy velük trágyázzák a földeket. Később Berlusconi legalább elismerte, hogy ez a kijelentés “megkérdőjelezhető tréfa volt”.

Felszarvazta a külügyminisztert

Berlusconi mindig a középpontban akart lenni és a közös fotózásoknál is próbált “kiemelkedni” a többi politikus közül. 2002-ben az uniós csúcsértekezleten, a csoportkép készítése közben a spanyol külügyminiszter feje fölé a közismert szarv gesztust mutatta, azt sugallva, hogy a politikust felszarvazták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik