Szórakozás

Milliókat gyűjtöttek a helyi lakosok a kórháznak

A Richter szűrésen többek között Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész és Katus Attila aerobik világbajnok, az Egészségváros két férfi támogatója is részt vett, hogy személyes példájukkal felhívják a figyelmet a jelentőségére.

Az egészség megfizethetetlen érték, a Richter Egészségváros program keretében mégis több millió forinttal támogathatták a lakososok a kórházak működését, ha tettek egészségük megőrzése érdekében. A program sikerességét bizonyítja, hogy közel 8500-an látogattak el a családi rendezvényre és több mint 7300 szűrést végeztetek el. A lakosok a Richter alapadományán felül 10.293.000 forintot gyűjtöttek aktivitásukkal a helyi kórházaknak, mellyel a kórházak működését, valamint eszközparkját támogathatták.

Hétvégente az egészségé volt a főszerep: májusban és június elején Cegléd, Sárvár, Ajka és Kiskunhalas is egy-egy napra az Egészség fővárosává változott. 25 sátorban, 50 egészségügyi szakdolgozó ingyenes, teljes körű szűrővizsgálattal, egészségügyi tanácsadással, érdekes, sokakat érintő témákkal foglalkozó előadásokkal, tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal, helyi fellépőkkel várta a családokat.

Az unokáktól a nagyszülőkig mindenki megtalálta a helyét a szabadtéri rendezvényen, és régóta halogatott vagy éppen nehezen hozzáférhető egészségügyi szűréseken vehettek részt egyetlen nap alatt a városlakók.  Az idén ötéves jubileumát ünneplő Egészségváros célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az egészség megőrzés, a rendszeres szűrővizsgálatok jelentőségére, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, amikor már betegségről beszélünk:

„A program sikerét és létjogosultságát bizonyítja, hogy közel 8500-an látogattak el a rendezvényre és több mint 7300 szűrést végeztettek el.  Az Egészségvárosnak köszönhetően mintegy 1700 esetben hívtuk fel a lakosság figyelmét további szakorvosi ellátás szükségességére. Az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben”- tette hozzá Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik