Szórakozás

Columbo, a halhatatlan szuperhős

peter falk, columbo (peter falk, )
peter falk, columbo (peter falk, )

Pont két éve, június 23-án halt meg Peter Falk azaz Columbo megformálója. Ennek kapcsán összeszedtük a legérdekesebb tényeket a legtopisabb nyomozóról.

Hazánkban még mindig annyira népszerű a Columbo című sorozat, hogy jelenleg is két csatornán követhetik a rajongók. Sőt, Peter Falk népszerűségében a politikusok is fürdenek, ezért lehet, hogy a Falk Miksa utcában Columbo szobrot avatnak majd. A névegyezés azonban ne tévesszen meg senkit, mert bár elterjedt tévhit, hogy a neves újságíró és Peter Falk között van rokoni kapcsolat, a levéltárosok bebizonyították, hogy erről szó nincs. Ettől függetlenül a színész valóban magyar származású volt, csak nem apai ágon.

Falk leghíresebb szerepe kétség kívül a Columbo volt, ami halhatatlanná tette, ezért összeszedtünk öt érdekes tényt a nyomozóról. Ha valami még a listára kívánkozik, írjátok meg kommentként!

1. Columbo egy egészen titokzatos módon egy gyilkosság után, mindig az elkövetőt találja meg és addig nem is ereszti, amíg apró bizonyítékokkal beismerésre nem kényszeríti.

2. A hadnagy mindig Columboként mutatkozik be, de valószínűleg Frank a neve. A basset hound-ját pedig egyszerűen Kutyának hívja. Az eb lusta, de Columbo odavan érte az egyik legismertebb aranyköpése: „Ha visszajövök, és itt van még az autó kapsz sütit. Ha ellopták…akkor is kapsz, mert nagyon szeretlek”

3. Szinte minden epizódban hallható valamilyen formában a This Old Man című gyerekdal.

4. A hadnagy rengeteget mesél a titokzatos feleségéről. Például hogy szereti a szappanoperákat, autogramokat gyűjt, nem szereti, ha fényképezik és valahogy mindig pont annak a sztárnak a rajongója, aki az aktuális epizódban elkövette a gyilkosságot. Külön érdekesség, hogy Peter Falk a forgatás alatt megismerkedett az egyik színésznővel, akit később feleségül is vett. Shera Danese összesen hat Columbo-részben szerepelt.

5. A sorozatban rengeteg sztár alakított elkövetőt, áldozatot, vagy épp szemtanút: például Johnny Cash, Little Richard, Faye Dunaway, George Hamilton és William Shatner is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik