Szórakozás

Csak a második vihar bírt el Paddy-ékkel

Két vihar között két fergeteges koncertben lehetett része azoknak akik kilátogattak a Múzeumok Éjszakájára Vásárhelyen a sétálóutcára. A Gypo Circus és a Paddy and the rats igazi fesztiválhangulatot hozott a városba. Galéria.

Az első, délutáni vásárhelyi vihar, ha lehet ezt mondani, még jót is tett a rendezvényeknek. Lehült picit a levegő, sokan döntöttek a szabadtéri programok mellett. Ők nem is bánták meg. Hét órára jócskán megtelt a BFMK környéke. Érkezett a Gypo Circus, akik hamisítatlan etho-punkot hoztak, mégpedig a legjobb fajtából. A 2011-ben alakult együttes tagjai közül jópáran már ismerősek lehetnek a vásárhelyi közönség számára is, így pl Kosta Dejanov Velcsev.

Az est sztárvendége – bár a sztár szót bizonyára visszautasítanák – a Paddy and the rats következett, a csapat ír punk és kocsmazenét játszik, egészen kiváló összeállításban. Zenéjüket az értő közönség persze sosem bírja ki lábmozgás nélkül. Hegyalja, SzIN és EFOTT lassan nem is létezik nélkülük. 2010-es fennállásuk óta 3 lemezük jelent meg.

A két esti koncert után kijelenthetjük, szeretnénk még látni-hallani e két bandát Vásárhelyen. Persze az örömbe egy kis üröm is vegyül, mert a második közeledő vihar nem engedte a csapatnak, hogy befejezze a partit. Még három dal lett volna hátra, de az előrejelzések miatt kénytelenek voltak megálljt parancsolni, mondta el Gajdán Bálint a BFMK intézményvezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik