Szórakozás

Puskás Peti kutyákkal frizbizik

Puskás Peti frizbizik (Puskás Peti frizbizik)
Puskás Peti frizbizik (Puskás Peti frizbizik)

Hétvégén kutyafrizbi bajnokságot tartanak Budapesten, ahol Puskás Petit is láthatjuk. A színész-énekest edzés közben csíptük el.

Hogy jött az ötlet, hogy te is indulj a hétvégi kutyafrizbi versenyen?

Puskás Peti: Sokat sportolok, és nagyon szeretem az állatokat is, sokszor vagyok jelen különböző állatvédős rendezvényeken, így nem ért váratlanul, hogy a hétvégi kutyafrizbi bajnokságra is meghívtak, mint rendhagyó fellépőt.

Mint rendhagyó fellépőnek mi lesz a feladatod?

P.P.: Egy Alex nevű kutyával edzek már hetek óta, hogy a szombati másfél perces kis műsorunk jól sikerüljön. Profi frizbisektől lestem el különböző gyakorlatokat, technikákat, az ő segítségükkel készültem fel a szombati fellépésre. Nagyon szeretem a kutyákat, s hihetetlenül könnyű ezekkel az okos állatokkal dolgozni. Úgyhogy már nagyon várom a hétvégét.

De hát neked nem macskád van?

P.P.: Ez így van, és rajongok is érte, de akarok egy vanília színű boxert. A kutyákat és a macskákat is egyformán imádom!

De nem csak ezzel a különleges attrakcióval lepsz meg minket a nyáron, nem igaz?

P.P.: Valóban, egy új dalt is írtam idő közben. Egy egyszerű, könnyed zenét szereztem gitárra, s mivel Vajk barátom nem ért rá, a szövegét is én írtam meg.

Angolul vagy magyarul fogsz énekelni?

P.P.: Nagyon sok angol szöveget írok, de ez most magyar lesz. Angolul talán azért könnyebb, mert senki nem a szavakra figyel, hanem a dallamra. Egy magyar számnál viszont koncentrálni kell, kerülni a közhelyeket, egyszóval jobban oda kell tenni magamat.

Mikor hallhatjuk az új szerzeményed?

P.P.: Egy-két héten belül biztosan, sőt, még videoklipet is forgatunk hozzá, ami egy hónapon belül elkészül.

Szombat után láthatnak még a rajongóid?

P.P.: A színházban véget ért a nyári évad, és most kicsit szomorú vagyok, hogy ezzel együtt a Made in Hungarianak is vége, mert imádtam benne játszani, de így több időm marad a zenélésre, a nyári fellépésekre és a szövegírásra. Úgyhogy nyáron is nagyon sok helyen lehet majd belém botlani.

A kutyafrizbi bajnokságról a következőket érdemes tudni:

Az egyre népszerűbb kutyás sport hivatalosan hét éve van jelen hazánkban, az elmúlt pár évben már számos Európa-bajnokságon bizonyíthattak a magyar versenyzők. A kupán korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül versenyeznek a négylábú sportolók. A lényeg a gyorsaság és az ügyesség, az önfeledt játék és természetesen az, hogy a korongot reptében kapják el a repülő ebek.

Most júniusban kiderül, megismételhető-e a tavalyi bravúr, amikor is magyar világbajnokot avattunk – Zsíros József és kutyája Seesco a távolsági számban állhatott a dobogó legfelső fokán az amerikai világversenyen. A-bajnokság első napján, a Dog Chow Disc Dogathon versenyen öt látványos számban indulnak a versenyzők Hajógyári-szigeten, vasárnap pedig ugyanitt az első frizbis ebre, Ashley-re emlékeznek a sportolók, aki gazdájával a 70-es évben ismertette meg a kutyás frizbit a nagyközönséggel az Egyesült Államokban.

Az egész akkor kezdődött, amikor Alex Stein és Ashley nevű kedvence már évek óta gyakorolták a frizbizést, s Alex úgy gondolta, szívesen megmutatnák nagy közönség előtt is akrobatikus műsorukat. Kutya és gazdája egy baseball meccs szünetében a Los Angeles-i Dodgers pályára szökött, ahol tízezrek láthatták, mire képes egy sportos eb. A szervezők eleinte mindent megtettek, hogy kizavarják a betolakodókat a pályáról, de a közönség azonnal a szívébe zárta őket. A következő versenyek szüneteire már a rendezők hívták párost, hiszen mindenkit bámulatba ejtett Ashley, aki 55 km/h sebességgel száguldott az eldobott korong után, és közel 3 méter magasra ugrott, hogy a levegőben kapja el azt. Ashley az egész ország kedvence lett.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik