Szórakozás

Hosszú és meleg nap lesz

nyár (nyár, )
nyár (nyár, )

A Föld északi féltekén június 21-e a nyári napforduló napja. Ma lesz a legtovább nappal, és a legrövidebb ideig éjszaka. Csongrád megye időjárásban nem hoz jelentősebb változást a csillagászati nyár kezdete. A hét előző napjaihoz hasonlóan ma is 35-36 fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani. A jövőhéttől azonban enyhülés várható.

Június 21-e a csillagászati nyár kezdete. A Nap ezen a napon emelkedik a legmagasabbra, ilyenkor van fenn a legtovább, egyúttal ma lesz az év legrövidebb éjszakája. Holnap reggelig mindössze nyolc óra telik el sötétségben. Innentől kezdve azonban fél éven át folyamatosan rövidülnek a nappalok, átlagosan három perccel.

A nyári napforduló napján is nyárias időnk lesz. Az előző napokhoz hasonlóan ma is kánikulára kell számítani. A déli órákban akár 36 Celsius-fok is lehet, de estére is alig megy 30 fok alá a hőmérséklet. Bár a hétvégén néhol megnövekszik a gomolyfelhőzet, jelentős hőmérséklet csökkenés nem várható. A jövő héttől viszont enyhébb időre van kilátás. Egy hétfőn érkező hidegfront miatt a keddi, illetve a szerdai átlaghőmérséklet már 20 fok körül lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik