Szórakozás

A mai a legboldogabb nap

mosoly (mosoly, )
mosoly (mosoly, )

Egy brit pszichológus által felállított matematikai képlet szerint a mai az év legboldogabb napja.

Általában június harmadik péntekje az esztendő legboldogabb napja. Legalábbis egy brit pszichológus, bizonyos Cliff Arnall szerint. A Cardiffi Egyetem egykori adjunktusa még 2005-ben ismertette a világgal a különböző napok boldogságmutatóját megadó képletét.

A professzor szerint az “O + (N x S) + Cpm/T + He” matematikai eljárás segítségével egzakt módon megadható egy adott nap boldogságszintje. A betűk a szabadban eltöltött időt (O – Outside), a természeti környezet minőségét (N – Nature), a társas kapcsolatokat (S – Social interaction), a gyermekkori nyári emlékeket illetve a pozitív gondolkodást (Cpm – Childhood summer memories and positive thoughts), a hőmérsékletet (T – Temperature) valamint a vakációizgalmat (He – Holiday excitement) jelölik, azt azonban hogy miként számszerűsíti az egyes elemeket, illetve milyen mértékegységet használ például a pozitív gondolkodás megadására már nehéz lenne megmondani.

A tudós természetesen kiszámította a legboldogtalanabb napot is. Ezen szerencsére már túl vagyunk. A hat változós képlet szerint ez ugyanis január valamelyik hétfője, általában az utolsó előtti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik