Szórakozás

Kifilézték a tenyészhalakat

Afrikai törpeharcsa (Afrikai törpeharcsa)
Afrikai törpeharcsa (Afrikai törpeharcsa)

Félmillió forint értékben loptak ikrás afrikai harcsákat egy földeáki telephelyről. A helyi körzeti megbízott egy órán belül felderítette az ügyet.

A halgazdaság vezetője június 12-én értesítette a földeáki körzeti megbízottat arról, hogy előző éjszaka ismeretlenek 30 darab afrikai harcsát loptak el a haltárolójából. Elmondta, hogy a halakat tenyésztés céljából tartotta, így értékük körülbelül félmillió forint. -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A földeáki körzeti megbízott a bejelentéstől számított egy órán belül kiderítette, hogy a lopást három helyi férfi követhette el, akiket előállított a Makói Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták az ellopott halakat. Filézve és fagyasztva.

Kihallgatásukon azt mondták, hogy aznap este együtt italoztak, majd horgászni indultak. Mivel nem fogtak semmit, úgy döntöttek, hogy a közeli tenyészetből lopnak maguknak. Otthon a halakat kifilézték, majd lefagyasztották.

M. Tibor, K. Sándor és A. Róbert ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Makói Rendőrkapitányság a nyomozást egy hét alatt befejezte, és kezdeményezte az ügyészségnél a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik