Szórakozás

A temető kapuban fogták el éjjel a sírrablót

Sírkövekről lopott díszeket az a férfi, aki ellen a Békéscsabai rendőrök indítottak nyomozást. A tolvaj összesen 17 sírt rongált meg idén februárban.

Csorváson, a Batthyány utcai köztemető kapujában igazoltattak egy férfit a helyi rendőrök még február 21-én éjjel 1 óra körül. Sírköveket díszítő virágokat, kereszteket találtak nála, melyekről kiderült, hogy éppen akkor törte le őket a sírokról. Előállították és elszámoltatták.

A férfi elmondta, hogy azért ment ki késő éjjel a temetőbe, hogy meglátogassa édesapja sírját és ekkor talált egy fémből készült virágdíszt. Úgy döntött, hogy keres még hasonlókat és eladja őket. Végül összesen 17 sírról szedett le különböző díszítő elemeket.

A 25 éves csorvási M. Sándor ellen lopás miatt indult eljárás. Ennek során kiderült, hogy bolti lopással is gyanúsítható és 2013 márciusában egy családi ház nyitva hagyott ablakán is bemászott, majd az épületből műszaki cikkeket, készpénzt és élelmiszert lopott el. Ezen kívül egy felújítás alatt lévő házból is hozott el építőanyagokat.

A tárgyak nagy részét a rendőrök lefoglalták a gyanúsítottól, így a sértettek többségének a kára megtérült. A békéscsabai rendőrök a napokban lezárták a férfi ügyében folytatott nyomozást, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik