Szórakozás
pénz (pénz, )

Idős embert loptak meg

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 06. 19. 14:57

Elterelték a figyelmét, így lopták meg az idős férfit. A rendőrség keresi az elkövetőket és mindenkit óvatosságra intenek.

Megloptak egy idős embert június 18-án Gyulán. A 83 éves férfi kora délután zajt hallotta háza udvaráról. Kiment és azt látta, hogy három idegen ment be hozzá, akik rögtön a nevén szólították. Azt mondták neki, hogy három mázsa fát szeretnének lerakni az udvarán, mert mennének mészért, és ezért a kisteherautójuk platóján kellene a hely.

A fáért nem kell fizetni, csak engedje meg, hogy lepakolják. Eközben folyamatosan szóval tartották a férfit, és a társaság egyik tagja megkérte, hogy váltson fel nekik egy 20 ezer forintos bankjegyet két darab tízezresre. Miután ezt megtette, egy kis idő múlva az ismeretlenek sietve távoztak. A férfi csak ezután vette észre, hogy a kamrájában lévő szekrényben tartott pénze eltűnt. Az ismeretlenek a pénzváltáskor megfigyelték, hogy hol tartja a megtakarítását, és így könnyedén elemelték az 500 ezer forintot.

A Gyulai nyomozók adatokat, információkat gyűjtenek, és nagy erőkkel keresik az idős embert megkárosító társaság tagjait.

A történtek kapcsán a rendőrök ismét felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne engedjen be otthonába idegeneket. Az utcakaput tartsák zárva, és csak olyanoknak nyissanak ajtót, akiket ismernek, vagy akikkel előzetesen időpontot egyeztettek a látogatásra, valamilyen áru szállítására, szolgáltatás elvégzésére. A szükséges összeget pedig még az ismeretlenek érkezése előtt készítsék ki, megtakarított pénzüket ne vegyék elő idegenek előtt!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.