Szórakozás

Letették a szentesi uszoda alapkövét

szentesi-uszoda-alapko(960x640).jpg (uszoda avatás, kemény dénes, sós csaba)
szentesi-uszoda-alapko(960x640).jpg (uszoda avatás, kemény dénes, sós csaba)

A szentesi sportuszoda lehet az első olyan létesítmény, amely a nyereséges vállalkozások átengedett adóforintjaiból épül fel.

Hétfőn, ünnepélyes keretek közt letették az új, 50 méteres sportuszoda alapkövét Szentesen, a helyi Üdülőközpontban – írja honlapján a Magyar Vízilabda Szövetség. Még 2012 decemberében született határozat arról, hogy a Szentesi Vízilabda Klub, a hozzájuk befolyt társasági nyereségadót (TAO) uszodaépítésre fordíthatja. Az 1,2 milliárd forintos projekt kiadásait 70 százalékban ebből, a nyereséges vállalkozások által felajánlott pénzekből, 30 százalékban pedig önkormányzati forrásból fedezik. A TAO-s sporttámogatási rendszer még 2011-ben került bevezetésre, mégis a szentesi sportuszoda lehet az első olyan létesítmény, amely átengedett adóforintokból épül fel. Eddig csak felújításokat végeztek ilyen forrásból.

Az eseményen részt vevő dr. Kemény Dénes hangsúlyozta, nemcsak a vízilabdázok, a többi sportegyesület, illetve a város lakossága is profitálhat a beruházásból.
– Az uszoda felépülésével a vízilabda közvetetten a szentesi és a környékbeli lakosok, valamint a versenyszerűen úszók segítségére is van, hisz a medence a nyitva tartási idő 70 százalékában nem a vízilabdázók otthona lesz. A többi sportág TAO-s fejlesztéseihez képest ezért különleges a mi szerepünk – mondta el az MVLSZ elnöke.

Az uszoda alapkövébe egy időkapszulát is elhelyeztek, a jelenlegi sportcsapatok fotójával, a támogatási döntés határozatával, a látványtervekkel, valamint a helyi újság egy lapszámával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik