Szórakozás

Kiszúrta a röntgen a duplafalban a marihuánát

marihuana(210x140)(1).jpg (marihuána, fű)
marihuana(210x140)(1).jpg (marihuána, fű)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 190 millió forint értékű, összesen 75 kg marihuánát találtak egy bolgár kamionban a röszkei határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár rendszámú teherautót vizsgáltak a röszkei határátkelőnél, amely a fuvarokmányok szerint alumínium fóliát szállított Szerbiából Németországba.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a teherautó röntgenvizsgálatát rendelték el. A röntgenképeken látható eltérő sűrűségű anyag miatt a kamion tételes átvizsgálása mellett döntöttek. A kutatás gyors eredményhez vezetett, hiszen a pótkocsi duplafalú lemezei közt kialakított rejtekhelyein a pénzügyőrök 72 csomagban, összesen 75 kg marihuánát találtak.

A NAV pénzügyőrei a megközelítőleg 190 millió forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmányt, valamint a görög sofőrt feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a sofőrt őrizetbe vették és ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik