Szórakozás

Káprázatos fotók: Matt Molloy festményszerű égboltjai

Matt Molloy time-lapse technikával készített fényképei tényleg egy olajfestményre hasonlítanak, szinte látszanak a maszatos ecsetvonások.

Alkonyattól pirkadatig: káprázatos time-lapse fotókkal sikerült megragadni az ég gyönyörű színeinek metamorfózisát egészen napkeltétől sötétedésig. Nehéz elhinni, hogy ezek egy fotóművész, nem pedig egy festőművész alkotásai.

A trükk neve time-lapse fotózás, ami a Wikipedia szerint egy olyan technika, mikor a felvett képkockák sebessége jóval lassabb a lejátszott képkockák sebességénél. Time-lapse technika használatával képesek vagyunk az elmúló időt rögzíteni és látványossá tenni. A time-lapse elnevezésnek egyelőre nincs pontos magyar megfelelője. Nevezhetjük az idő múlásának megragadásának, vagy az idő fotózásának. Az eredmény lélegzetelállító lehet.

A 28 éves, kanadai Matt Molloy már több mint három éve kísérletezik a ragyogó naplemente és a felhővonulások megörökítésével.  Elég fárasztó a naponta 3-6 másodpercenként rögzített pillanatokat egymásra illeszteni, de a hatás bámulatos: a mozdulatlanság és az idő múlásának egyedi érzését nyújtja. A fényképek valódi olajfestményekké válnak.

Matt fotóinak megtekintéséhez kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik