Szórakozás

Adonynál tetőzik a Duna

árvíz, duna (árvíz, árvíz, )
árvíz, duna (árvíz, árvíz, )

Tetőzés közeli állapotban van a Duna Adonynál, 2-3 órája ugyanazt a vízszintet mérik az adonyi vízmércénél. A Duna Fejér megyei szakaszán a gátaknál különösebb problémák eddig nem voltak - tájékoztatta a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér megyei szakaszmérnökségének vezetője hétfő reggel az MTI-t.

Kiss Jenő elmondta: az adonyi vízmércénél hétfő reggel 6 órakor 762 centimétert mértek, ami 23 centivel haladja meg a valaha mért legnagyobb vízállást. A kiépített védműveknél magassági problémák nincsenek, helyenként átszivárgásokat tapasztalnak, de azok nem okoznak komolyabb problémákat. Az ideiglenes védművek is bírják a nyomást. Egyedül Kisapostagnál akadt probléma éjjel, amikor egy helyen átszakadt a gát. A víz házakat nem öntött el, a gátat a szakemberek kijavították.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: Ercsiben meg kellett erősíteni a Rába-patak védművét és a Bajcsy-Zsilinszky utcai nyúlgátat. A védekezésben hétfő reggel 229 ember vett részt: hivatásos tűzoltók, a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjai, rendőrök, polgárőrök és civil önkéntesek. Gondokat egyelőre csak a fakadó vizek okoznak, de ezt a helyzetet kezelni tudják. További kitelepítésekre, lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik