Szórakozás

Tíz év börtönre ítélték a nőt, aki az apját próbálta megöletni

Szegedi-Itelotabla(210x140)(1).jpg (szegedi ítélőtábla, bíróság)
Szegedi-Itelotabla(210x140)(1).jpg (szegedi ítélőtábla, bíróság)

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a békéscsabai nőt, aki ismerőseivel 2011 decemberében megpróbálta meggyilkoltatni édesapját.

A húszéves nőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mint felbujtót mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

Az apát otthonában bántalmazó két mezőberényi férfit egyaránt 12 év fegyházra ítélte a bíróság.

Sipiczki Anikó 2011. december 29-én este ismerőseivel egy békéscsabai klubban szórakozott, alkoholt és dizájnerdrogokat fogyasztottak. Másnap hajnalban, amikor a klub bezárt, a lány mintegy tíz ismerősével elment békéscsabai otthonukhoz, a zajra felébredő édesapja viszont elküldte a háztól a társaságot. Az apa és lánya között szóváltás alakult ki, a férfi pofon is vágta gyermekét.

Ezután a társaság elindult egy sörözőbe. Útközben a lány azt mondta, elege van az apjából, le kellene ütni, és elvenni a pénzét. A szórakozóhelyen a vádlott már arról beszélt, hogy házukban készpénz és arany van, az értékeket el kellene hozni, és az apját meg kellene ölni.

A lány társaságában lévő fiatalok megpróbálták tervéről lebeszélni a vádlottat. A jelenlévők egyikében felmerült, hogy sokkolóval kellene ártalmatlanná tenni a férfi, ám nem tudtak ilyen eszközt szerezni. A nap folyamán Sipiczki Anikó azon is elgondolkodott, hogy méreggel végez apjával.

Késő délután a lány összetalálkozott két mezőberényi férfival, akikkel megállapodott abban, hogy az otthonában található értékek és a gépkocsijuk fejében megölik apját. Este a házhoz mentek, ahol a lány kinyitotta az egyik hátsó ajtót. A zajra kijövő apát a támadók egyike egy faléccel hátulról leütötte, a védekezni próbáló férfi fejét legalább húsz ütés érte.

Az apa segítségért kiáltott, majd sikerült bezárkóznia a házba. A támadók megpróbálták rátörni az ajtót, de amikor meghallották, hogy telefonon rendőrt hív, elmenekültek a helyszínről. A lányt és a két mezőberényi férfit a vasútállomás sörözőjében szilveszter hajnalán fogták el a rendőrök.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik