Szórakozás

Tűzoltóink is az árvíznél segítenek

Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez (Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez)
Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez (Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez)

Csütörtökön délelőtt indult útnak a dunai védekezéshez az a 47 tűzoltó, akik az árvíz ellen Komárom-Esztergom megyében, hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportként veszik fel a küzdelmet.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztjei közül már a hét eleje óta többen részt vesznek az árvizi védekezésben. A csütörtöktől Makóról, Hódmezővásárhelyről további húszan-húszan, míg Szentesről 17-en és Csongrádról tízen indultak a Duna partjára egyéni védőfelszereléseikkel, bevetési öltözetükkel, gumicsizmájukkal és riadócsomagjukkal.

A megyéből útra kelt hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport feladatát a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ utasításai alapján fogja végrehajtani.

Az induláskor Ördög István tűzoltó. alezredes kijelentette: a megye biztonságát az állomány helyben maradó része szavatolni fogja, amelyhez a szokásos 24-48 órás munkarendről 24-24-es munkarendre tértek át. A kirendeltség-vezető hangsúlyozta: a megye valamennyi városában az itthon maradt egységek összetett esetek megoldására is alkalmasak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik