Szórakozás

Majka tehetségeket keres Győrben

Majka-Gyor(2)(650x433)(1).jpg (Majka Győr)
Majka-Gyor(2)(650x433)(1).jpg (Majka Győr)

A zenész és Curtis az SzFeszt-en lép fel június 21-én, ahol slang-bang verseny keretében keresik a tehetséges, fiatal rappereket.

4 nap alatt 40 koncertet kínál június 20-23-a között az SzFeszt, mégpedig új helyszínen az ETO Parkban. A rendezvény sajtótájékoztatóját csütörtökön tartották a kisalföldi megyeszékhelyen, a találkozót Majka és Curtis is megtisztelte jelenlétével. A fiúk nemcsak koncertezni jönnek Győrbe, hanem egy versenyt is szerveznek a hip-hop műfaj zöldfülű képviselőinek. „Régi nagy álmunk, hogy találjunk valakit, aki sokkal jobban űzi az ipart, mint mi, de ez nagyon nehéz” – mesélte nevetve Majka. „Viccet félretéve az a lényeg, hogy olyan fiatal előadót illetve előadónőt keresünk, aki a hip-hop nyelvezetén keresztül tudja megszólítani az embereket. Az elkövetkező időszak egyébként is olyan lesz a magyar társadalomban, ahol az igazat ki kell mondani, új arcokra pedig mindig szükség van. Én is már 34 éves vagyok, sokáig már nem bohóckodhatok a színpadon, 40 felett már nem igazán szeretnék diszkókba járni és mondani a tutit, úgyhogy kell az utánpótlás” – tette hozzá kendőzetlen őszinteséggel a zenész.

Majka azt is elárulta a Győr24-nek, hogy milyen alapvető feltételeknek kell megfelelniük a versenyre jelentkezőknek. „A lényeg, hogy egyéniség legyen, egy utánozhatatlan karakter. Ne csak jó ütemben zenéljen, vagyis ne csak jól mondja, hanem jót is mondjon, legyen értelme a szövegnek. Az a legrosszabb, ha a szavak mögött nincs tartalom” – hangsúlyozta a rapper.

Curtis ugyanakkor kiemelte, hogy ha egyszer valakit felfedeznek az felelőséggel is jár. Na de mi kell ahhoz, hogy valaki a siker után is a földön járjon? „Ugyanazt kell csinálni, mint előtte. Nyílván a reflektorfényben pörgősebb lesz az élet, megismerik az arcod, de attól függetlenül még lehet azon az úton haladni, amit kijelölt magának az ember. Felelősség, hiszen fontos dolgokról tudsz beszélni úgy, hogy közben rád figyelnek, egy szélesebb kört szólíthatsz meg, vagyis könnyebben eljut a szavad a hallgatókhoz. A sikerrel viszont megjönnek az irigyek és a rosszakarók, velük vigyázni kell” – így Curtis.


A fiúk azt is elárulták, hogy mindig szívesen jönnek Győrbe, különösen az SzFesztre, ahol élőben zenélhetnek. Mellettük persze számos zenekar és együttes koncertezik majd városunkban, így többek között az Aurora, a Hooligans, a Kárpátia, két órás koncertet ad az Irigy Hónaljmirigy, de Győrbe látogat majd a Carbonfools, a Neoton Família vagy éppen a Magna Cum Laude. A részletes programokért klikk ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik