Szórakozás

Késik a dolgozók fizetése a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Késve kapják meg fizetésüket a Nyugat-magyarországi Egyetem dolgozói, az intézmény kincstári főszámlájának terhére ugyanis több cég azonnali fizetési meghagyást nyújtott be - olvasható az eduline birtokába került gazdasági főigazgatói körlevélben.

“A gyakorló intézmények dolgozóinak fizetése 2013. június 7-én (péntek) fog megérkezni a munkavállalói számlákra, intézményünk többi munkavállalójának fizetése előreláthatólag legkésőbb a jövő hét végéig megérkezik” – írja a Nyugat-magyarországi Egyetem gazdasági vezetője.

Az egyetem – több más felsőoktatási intézményhez hasonlóan – komoly anyagi problémákkal küzd: Faragó Sándor rektor múlt héten jelentette be, hogy nem tudják tovább finanszírozni a székesfehérvári geoinformatikai kart, ezért az oktatók és a dolgozót többségét elbocsátják, a képzéseket pedig Sopronba költöztetik át.

A Nyugat-magyarországi Egyetem állami támogatása 2,8 milliárd forinttal csökkent egy év alatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt heti közleményében az áll: az intézmény 1,5 milliárdot kap a felsőoktatási struktúraváltási alapból, a nyári hónapokban ebből 365 millió forintot utalnak át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik