Szórakozás
arviz-Esztergomban(960x640)(2).jpg (árvíz, duna, esztergom, )

Fokozódik az árvízi helyzet Fejér megyében is

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 06. 06. 17:19

A Duna Fejér megyei szakaszán, az ár- és hullámtéri területen élőknek június 7-én, pénteken 16 óráig kell elhagyniuk az ingatlanokat. Nekik minden érintett településen befogadóhelyet biztosítanak.

Az érintettek folyamatosan hagyják el a veszélyeztetett házakat. Dr. Dorkota Lajos és több országgyűlési képviselő is folyamatosan a Duna-parton dolgozik a katasztrófavédelem, a vízügy, az önkormányzatok és az önkéntesek mellett.

Ercsiben folytatják a tegnap megkezdett védekezést. Közfoglalkoztatottak és önkéntesek hét épület védelmén dolgoznak homokzsákokkal.

Adonyban a veszélyeztetett területen csak üdülőingatlanok találhatóak, a védekezés az árterület miatt nem megoldható. A veszélyeztetett területről 64 állampolgárnak kell az árhullám levonulásáig elhagynia házát. Azok részére, akik nem tudnak rokonokhoz költözni, az önkormányzat a régi polgármesteri hivatalban biztosít szállást. A kitelepítést követően a rendőrség biztosítja a helyszínt.

Dunaújvárosban is megkezdték a Szalki-szigeten lévő Halászcsárda és trafóállomások bevédését homokzsákokkal. Ezek a trafóállomások biztosítják a dunaújvárosi csápos kutak villamosenergia-ellátását, így közvetve a város ivóvízellátását. Az Üdülő sor lakóit ma értesíti  az önkormányzat.

Kulcson a hajóállomás védelme, Baracson egy lakóépület és egy vendéglő megvédése a feladat a mai napon. Kulcs polgármestere tárgyalt a legsürgősebb feladatokról a megyei védelmi bizottsági elnökével és köszönetet mondott az erőfeszítésekért, a hatékony munkáért minden résztvevőnek.

Rácalmáson szintén június 7-én, pénteken 16 óráig kell elhagyniuk a veszélyeztetett épületeket a Duna sor üdülőingatlanaiban élőknek, ezt követően a rendőrség biztosítja a helyszínt.

Kisapostagon 120 köbméter homokkal és 5 ezer homokzsákkal felkészültek az árterületen lévő, Panoráma úti üdülőingatlanok védelmére, amelyben összesen kilencvenen élnek.

A Martonvásári Járás Helyi Védelmi Bizottsága is összeült ma, amelynek során értékelték Ercsi térségében folytatott árvízi védekezést, és határozatban rögzítették a még szükséges tennivalókat.

A Dunaújváros Járás Helyi Védelmi Bizottsága június 5-én, szerdán tanácskozott. A testület további feladatokat határozott meg az árvízi védekezéssel kapcsolatban. Ennek alapján a népegészségügyi szakigazgatási szerv lakossági tájékoztatót adott ki az önkormányzatok részére a higiénés szabályokról és a végrehajtandó feladatokról. Felkészültek az ügyeleti szolgálat működtetésére is, és felmérik az árvízveszélyes területeken élő dialízises betegeket, szülés előtt álló kismamákat, fekvőbetegeket. Az egészségügyi alapellátás minden érintett településen biztosított. A főállatorvos intézkedett az ártéren tartott állatállomány védett helyre történő elszállításáról – olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.