Szórakozás

Az elsült vadászpuska ölte meg a sofőrt

Vadászat (vadászat)
Vadászat (vadászat)

A lezárult nyomozás azt állapította meg, hogy az orosz vendégvadász gondatlansága miatt sülhetett el az a fegyver, mely megölte az UAZ sofőrjét.

Lezárult a nyomozás a Dévaványánál 2013. április 15-én történt vadászbaleset ügyében. A tragédiát követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. A bűncselekmény elkövetésével egy 39 éves orosz állampolgár gyanúsítható, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van -tudta meg a Szeged24 a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A nyomozás szerint 2013. április 15-én Dévaványa külterületén, a Nagy Károly parton bejelentett őzvadászatot tartottak. Ezen a vadászaton egy UAZ típusú gépkocsi tetőablakán keresztül lövést adott le az orosz vendégvadász, amely célt tévesztett. Ezután a fegyverén töltőfogást alkalmazott, majd úgy ült vissza a terepjáróba, hogy – a vadászati törvényben foglalt rendelkezések ellenére – a fegyverén nem végezte el az ürítő fogást, azt nem biztosította be, hanem a jármű hátsó ülésre letette. A vendégvadász ezután a távcsövéért nyúlt, de közben véletlenül a fegyver elsütő billentyűjéhez érhetett, így egy vétlen lövést adott le, mely eltalálta az UAZ vezetőjét.

A dévaványai férfi a helyszínen életét vesztette. Az eljárásba bevont szakértő véleménye szerint az orosz vadász szabályszegése közvetlen összefüggésben áll a halálesettel, tehát a vadászatra vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyása vezetett a tragédiához.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbítják a Szarvasi Járási Ügyészségre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik