Szórakozás

Feljelentették Schobertéket az Update-sütik miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az Update atyjának cége ellen. Norbi értetlenkedik, és a konkurenciára gyanakszik.

A GVH közleménye szerint „a Norbi Update termékek népszerűsítése során olyan állításokat tett közzé a termék egészségre ható tulajdonságára, illetőleg betegség megelőzésre vonatkozóan, amelyek valószínűsíthetően nem felelnek meg az élelmiszerek tekintetében irányadó ágazati rendelkezéseknek, megtévesztőek a termék összetételével kapcsolatban, továbbá valószínűleg nem kellően megalapozottan tüntet fel piacelsőségi állítást” – írják oldalukon.

Ugyanakkor hangsúlyozzák: a jogsértés egyelőre nem bizonyított, az eljárást a tények tisztázása érdekében indították.

Schobert arra gyanakszik, csupán a konkurencia lejáratókampányáról van szó, szénhidrátcsökkentett termékeikkel minden a legnagyobb rendben.

Ismét szedhetjük össze a papírokat és a bizonyítékokat. Amíg decemberben a kórházban feküdtem, a konkurencia jó kis feljelentést írt. Még szerencse, hogy nem Rékára és a gyerekekre hagytam örökül. (…) Persze a GVH vizsgálat nem ítélet hiszen nem állapította meg a jogsértést , de ismerve a Hivatal alaposságát, egy nagy lehetőség nekünk, hogy mindörökre nyugalmunk legyen és bebizonyítsuk munkánk értékét. Lehet izgulni” – írta a hivatalos Update Facebook-oldalon a fitneszguru.

Schobertnek nem először gyűlik meg a baja a versenyhivatallal: 2009-ben egyszer már hárommillió forintra büntették, amiért – a GVH szerint – valótlanul állították, hogy péksüteményeiknek testsúlycsökkentő- és -megőrző hatásuk van, és szénhidrátmentes lisztből készülnek.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik