új rendőrautók (rendőrautók, )
Szórakozás

Nem kötöttek cascót az új rendőrautókra

A rendőrség valóban nem kötött casco biztosítást a közelmúltban beszerzett új Opel Astrákra - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Blikk értesülését pénteken az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy a szolgálati gépjárművek javítási költségeit a rendőrség fizeti.

A napilap pénteki számában írt arról, hogy a néhány hónapja beszerzett új személyautókon nincs casco. Így ha szolgálat közben a rendőr a saját hibájából összetöri az autót, akkor a javítást “zsebből” kell kifizetnie – írta a Blikk.

Az ORFK az MTI megkeresésére azt közölte, elemezték az elmúlt négy év casco befizetéseinek, illetve az annak terhére kifizetett visszatérítéseknek az összegét. Ez alapján megállapították, hogy a casco szerződések megkötése többletköltséget ró a rendőrség költségvetésére.

A rendőrség úgy véli, gazdaságosabb, ha egy baleseti kár rendezését biztosító keretet különítenek el és ebből javíttatják a meghibásodott rendőrségi gépjárműveket – tették hozzá.

Kiemelték ugyanakkor, hogy akár van casco egy kárt szenvedett szolgálati gépjárművön, akár nincs, a “hivatásos állománynak nincs kártérítési felelőssége”. A szolgálati gépjárművek esetleges javítási költségeit nem a gépjárművet vezető rendőr, hanem a rendőrség fizeti.

“A szabályozással minden rendőr tisztában van, így azok a rendőröknek tulajdonított nyilatkozatok, amelyek ennek ellenkezőjét tartalmazzák, bizonyosan nem rendőrtől származnak” – írta az ORFK.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!