Szórakozás

Gyíkot találtak a Marson

Ezt állitja egy UFÓ-blogger, aki meghökkentő részletekre lett figyelmes a NASA felvételein, melyek a Mars felszínén készültek. Nézze meg a marsi gyíkot!

Az önjelölt japán tudós-blogger egy gyíkszerű alakot fedezett fel a kövek között az egyik Marson készült fotón. A jelenség leginkább egy gyíkra, esetleg patkányra hasonlít. Az ufórajongóknak természetesen nem kellett sok győzködés, rögtön rámozdultak a témára, s meg vannak győződve arról, hogy egy marsi élőlényt látnak – számolt be a Daily Mail.

Kattintson a képre a videóért és a fotókért!

A NASA tudósai már szkeptikusabbak a témában. Szerintük egy darab szikla látható a felvételen, mely a fénytörés és az árnyékok miatt emlékeztet egy földi hüllőre. A szomszéd égitest légköre ugyanis teljesen alkalmatlan az általunk ismert életformák fenntartására. Abban az esetben, ha mégis lenne élet a Marson, a körülményekhez alkalmazkodó formában jelenne meg, mely nyilván különbözne a földi fajok felépítésétől.

Ön mit gondol, mi látható a képen? Szerintünk is gyíkra hasonlít, persze az sem kizárt, hogy csak Chuck Norris hagyta ott kedvenc plüss játékát.

A NASA legutóbb a „Kíváncsiság” névre keresztelt rovert küldte a vörös bolygóra, mely 2012 augusztusában sikeresen landolt a felszínen. Az egység küldetése, hogy életre, egykori életre utaló nyomokat keressen a Marson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik