Szórakozás

Veszélyes anyagot szállító kamion és vonat ütközött Dunaújvárosban

Szivárog a benzol abból a kamionból, amely kátrányt szállító vonattal ütközött a dunaújvárosi vasmű területén május 27-én, hétfőn reggel. A veszélyeztetett területet a katasztrófavédelem 600 méteres távolságban lezárta, innen húsz dolgozót kísértek az üzem távolabbi területére.

Az ütközéskor a kamion tartálya lekapcsolódott a nyerges vontatóról és felborult. A kifolyt benzolt a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és az ipari üzem létesítményi tűzoltói a tűzoltáshoz is használt habanyaggal lefedték, emellett speciális felitató anyagot és a szivárgó benzol felfogására tálcákat helyeztek ki. A katasztrófavédelem a területet 600 méteres védőtávolságban lezárta.

Egy mentesítő kamionba robbanásmentes szivattyúval fejtik át a veszélyes anyagot- mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Fehérvár24-nek.

Információink szerint a benzol különösen tűzveszélyes, mérgező, rákkeltő, a bőrön át is felszívódó veszélyes anyag, ezért a beavatkozó hivatásos és létesítményi tűzoltóktól fokozott körültekintésre van szükség. A műszaki mentés teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, a szivárgó anyag közelében úgynevezett „A” típusú gáztömör védőruhában történik. A katasztrófavédelmi mobil labor a szélirányt és szélerősséget, valamint a levegőbe jutott veszélyes anyag koncentrációját méri, amely a város és a védőtávolságon kívül az üzem dolgozóira veszélyt nem jelent-tette hozzá Szabó-Bisztricz Anett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik