Szórakozás

A labda királya – dekázásból született magyar rekord

Gyereknapon, több száz lelkes fiatallal együtt állította fel legújabb magyar rekordját Kovács Péter „Petike”, világbajnok freestyle focistánk.

A csoportos dekázáshoz sztárok és gyermekeik is csatlakoztak, így Petrovics-Mérei Andrea, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, Papp Gergő, Hajas László és gyermekeik, a Honvéd FC focistája, Nagy Gergő, valamint Hrutka János egykori válogatott játékos.

A tavalyi, nagy sikerű rekord után Kovács Péter újabb rekordot állított föl, ezúttal a csoportos dekázás magyar csúcsát döntötte meg. A freestyle futballvilágbajnok egy évvel ezelőtt sarokdekázásban bravúrozott: 43 másodperc alatt 39.7 métert tett meg hátrafelé haladva, idén pedig hatalmas tömeggel együtt tette próbára magát a Városligetben. A csoportos dekázás új rekordjához bárki csatlakozhatott, kortól, nemtől függetlenül.

Az időjósok előrejelzésének ellenére gyönyörű napsütéses időben kezdték meg a felkészülést a legújabb magyar rekordra azok a fanatikusok, akik már órákkal a rendezvény előtt a napozóréti nagyszínpad mellett koptatták a bőrt.

„A rekord megtervezésénél fontos volt számomra, hogy minél több embert megmozgassak, kiemelt figyelmet szentelve a legfiatalabbaknak. Ezért esett a választás gyereknapra, ahol rengeteg lelkes segítőt kaptam a kísérlethez.” – mondta Petike.
Rövid bemelegítés és szabályismertetés után kezdődött el a rekordkísérlet, melyhez ismert emberek és gyermekeik is csatlakoztak. A színpadon dekázott többek között Petrovics-Mérei Andrea, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, Papp Gergő, Hajas László és gyermekeik, akik profi segítséget kaptak a Honvéd FC focistájától, Nagy Gergőtől, valamint Hrutka János egykori válogatott játékostól.

A kísérlet résztvevői néhány perc múlva hivatalosan is rekordernek vallhatták magukat, hiszen a csoportos dekázást rekordbiztos hitelesítette.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi ember ellátogatott és közreműködött a rekord felállításában”– nyilatkozta az OTP Junior szponzoráltja a rekord felállítása után.

A világbajnok freestyle focista néhány nap pihenőt engedélyez magának, majd folytatja a versenyekre való felkészülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik