Szórakozás

Erőss Zsolt felesége: elfogadom, ha hegymászók lesznek a gyerekeink

Nekem akkor már nincs apukám? - ezt kérdezte anyukájától a 4 éves  Gerda, a Kancsendzöngán eltűnt Erőss Zsolt lánya, miután Hilda megpróbálta megértetni vele: édesapja többé nem jön haza.

Nagyon hiányzik neki, az éjjel róla álmodott – mondta el a Blikknek a hegymászó felesége. A kislány először akkor találkozott az elmúlással, amikor Zsolt tavaly az Annapurna megmászása közben elvesztette a legjobb barátját, Horváth Tibort. Sokáig azt várta, hogy Tibi feltámad. Karácsonykor jött rá, hogy erre nincs esély. Akkor nagyon kiborult, és sokat sírt – idézte fel az anyuka.

De vajon a tragédiák ellenére Hilda megengedné a gyerekeknek, hogy Zsolt nyomdokaiba lépjenek? Hiszen férje gyakran hangoztatta: „Biztos vagyok benne, hogy Gerdából és Csomából is hegymászót nevelünk.”

Gerda egy kicsit félősebb volt, amikor magunkkal vittük túrázni. Csoma még fiatal,két éves, de több vakmerőséget látok benne. Nem tiltanám meg neki, ha erre vágyna. Akkor már inkább másszon hegyet, mint motorozzon – folytatta Hilda, akit 2006-ban a hegyek szeretete hozta össze férjével.

A Blikknek elmesélte: a már akkor is hegymászólegendának számító Zsoltra egy társkereső oldalon bukkant rá, de először nem akarta elhinni, hogy tényleg ő az. Hilda,  két nyolcezres csúcsot mászott meg Zsolttal, hasonlóképp szeretne megemlékezni szeretett férjéről, mint ahogy a tavaly az Annapurnán elhunyt Horváth Tibor esetében tették: egy emléktúrát szervezne a barátoknak.

Mint arról a Blikk beszámolt, a protézissel mászó Erőss Zsoltnak és fiatal társának, Kiss Péternek a 8586 méteres Kancsendzönga hétfő esti meghódítása után veszett nyoma.A keresésüket abbahagyták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik