Szórakozás

Így kérte meg párja kezét Kökény Attila

kökény attila (kökény attila)
kökény attila (kökény attila)

Szeretném elvenni a lányát feleségül! Áldását adja ránk? - hangzik el az a bizonyos sorsdöntő mondat a férfiak szájából a leendő apósuk felé, mikor arra adják fejüket, hogy megnősüljenek.

S bár a hagyomány tényleg sok családban azt diktálja, hogy a férfi elmegy szíve hölgyének édesapjához megkérni a lány kezét, Kökény Attila annak idején nem ezt a tradíciót követte.

„Nálunk Arankával nem volt meg az a tipikus lánykérés. Zenész roma családokban ez nem igazán szokás, nem számít hagyománynak, inkább az oláh cigányok tulajdonítanak ennek nagyobb jelentőséget!” – meséli a Hír24-nek 2010 férfihangja, aki azt is hozzátette, hogy persze a buli és a tánc az ő családjukban sem maradhat el.

Fotó: TV2

Az eljegyzés kihagyhatatlan kellékét, az arany karikagyűrűt Kökény Attila titokban vásárolta meg, és meglepetésként adta át Arankának, aki az énekes második felesége. A Megasztár egykori felfedezettje első házasságkötése idején 21, míg Arankával történt frigye során 25 éves volt, mégis úgy véli, hogy egy férfinak 30 éves kora körül jön el az alkalmas időpont az esküvőre.

Az aranytorkú énekes szerint napjainkban, a mai modern világban azért még nem veszett el a lánykérés hagyománya, és ennek ugyanúgy megvan a módja, mint például a húsvétnak, csak az ország egyes vidékein különböző módon és formában ünneplik meg.

S bár Attila fiatalon hajtotta igába a fejét, a most házasulandóknak, és elmondása szerint saját gyerekeinek is azt tanácsolja, hogy ráérnek akkor hivatalosan is összekötni az életüket, ha már megvan mindenük és kialakították maguknak a megfelelő egzisztenciát, hiszen a házasságkötéssel az egész további életüket megpecsételik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik