Szórakozás

Megbüntették az RTL Klubot

tévé (televízió, )
tévé (televízió, )

A médiatanács 1,1 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra, mert a csatorna idén februárban hibás korhatár-kategóriába sorolt és 22 óra előtt kezdett vetíteni egy amerikai thrillert és a film ajánlóit.

A médiatanács műsorfigyelő szolgálatának – bejelentés alapján lefolytatott – vizsgálata megállapította, hogy az RTL Klub “18 éven aluliaknak nem ajánlott” kategória helyett 16-os karikával jelölte a “Gyilkosság online” című filmet, amelyben részletesen és hosszasan mutattak be speciális módon kitervelt kínzási és gyilkossági módszereket.

A filmet 22 óra előtt kezdték vetíteni, ám a jogszabályok szerint a 18 éven aluliaknak nem ajánlott műsort egyrészt 18-as karikával kell jelölni, másrészt csak 22 óra és hajnali 5 óra között lehet sugározni. A médiatanács tájékoztatása szerint a filmet beharangozó előzetesek szintén 16-os korhatár-besorolással és 22 óra előtt kerültek adásba négy alkalommal.

A médiatanács bírságának célja most is az, hogy a médiaszolgáltatót jogkövető magatartásra ösztönözze, annak érdekében, hogy a gyermekek védelmét célzó törvényi előírások hatékonyan érvényesüljenek – zárul a tanács szóvivői irodájának közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik