Szórakozás

Veszélyesek a “természetes” potencianövelők

szex (szex, )
szex (szex, )

Egy friss tanulmány szerint ijesztően nagy arányban tartalmazzák erekciós problémák kezelésére javallott gyógyszerek mesterséges hatóanyagait a növényi alapú készítményként forgalomba kerülő vágyfokozók - adta hírül a Hamisítás Elleni Testület.

A szakértők szerint a hamisított szerek rendre a megengedettnél nagyobb dózisban tartalmaznak csomagoláson fel nem tüntetett hatóanyagot.

A Journal of Sexual Medicine szaklapban megjelent tanulmány szerint a recept nélkül kapható, növényi alapú készítményként hirdetett potencianövelők nagy arányban tartalmaznak olyan mesterséges összetevőket, mint például a kék pirula hatóanyaga. A kutatók szerint ezek a készítmények a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, veszélyes hamisítványok.

A kutatást végző szakemberek 58 termékből származóan 91 mintát elemeztek. A vizsgálatok eredményei szerint bár a vizsgált termékek közül 57 csomagolásán is az szerepelt, hogy a készítmény kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, a minták 81 százalékában mégis tadalafilt, szildenafilt, illetve más – az amerikai gyógyszerhatóság által kiadott forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező – mesterséges összetevőt találtak. A laborvizsgálatok szerint ráadásul a “növényi” készítményekben kimutatott hatóanyagok mennyisége több esetben meg is haladta a hatóságilag engedélyezett mértéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik